Reciclare cabluri din cupru de vehiculele

Instalatii și echipamente pentru reciclare cabluri din cupru de vehiculele destinate activităților de demolare și reciclare conțin cantități importante de cabluri electrice.

Instalație de reciclare cablaj de sârmă

Instalatii și echipamente pentru vehiculele destinate activităților de demolare și reciclare conțin cantități importante de cabluri electrice (media curentă este de aproximativ 25 kg pe vehicul); aceste cantități sunt destinate să crească odată cu punerea în aplicare în vehiculele moderne a altor dispozitive electrice și electronice și cu apariția sistemelor electrice hibride și electrice. Producția de cabluri auto este ridicată și este de așteptat să depășească 50-55% în raportul metal / izolație. Stokkermill a realizat o serie de măsuri tehnice și inovații care permit prelucrarea cablajelor auto și recuperarea cuprului conținut. Sistemul Stokkermill CL permite ca toate tipurile de cabluri auto să fie prelucrate fără a scoate adezivii și adezivii prezenți în ele datorită unui sistem automat de neutralizare a componentei adezive și contaminate cu uleiuri și unsori. In liniile cu premacinatore, design-ul particular al rotorului permite să lucreze cablajul fără a fi nevoie de a elimina piesele feroase continute (conexiuni, prize, sisteme de ancorare, etc.) care sunt îndepărtate și separate de linia de reciclare, fără intervenția operatorului. Aceste dispozitive fac ca reciclarea cablurilor auto să fie extrem de profitabilă, deoarece acestea reduc foarte mult nevoia de intervenție manuală pentru pregătirea materialului care trebuie tratat. Sistemele finale de screening permit obținerea unei calități superioare a cuprului de ieșire fără contaminarea plasticului și a altor metale.

cablaje din piese auto
Instalatii și echipamente pentru reciclare cabluri din cupru de vehiculele destinate activităților de demolare și reciclare conțin cantități importante de cabluri electrice.