Separarea granulelor de cupru din plastic

Instalatii și echipamente pentru separare și rafinare granulării cuprului / plasticului.

Instalațiile de separare și refinare a metalelor

Separarea și rafinarea granulelor de cupru din plastic: Instalațiile și echipamente pentru recuperarea granulelor de plastic rezultate din reciclarea cablurilor pot conține microparticule metalice provenite din prelucrarea materialelor primite. Particulele feroase sunt izolate cu magneți speciali, în timp ce particulele de materiale neferoase pot fi separate eficient prin ecrane vibrante din seria VB. Daca este necesara o curatare a fractiei de plastic aproape de 100%, se recomanda folosirea separatoarelor electrostatice din seria E-Sorting care exploateaza diferenta de conductivitate electrica a diferitelor materiale. Datorită separatoarelor electrostatice, chiar și microparticulele invizibile cu ochiul liber pot fi ușor recuperate. Tehnologia folosește diferența de conductivitate dintre materialele izolatoare și fracția conductivă pentru a realiza separarea. Izolatoarele raman fixate de rola legata de pamant printr-o forta electrostatica, in timp ce conductorii, care isi pierd sarcina, sunt aruncati din rola de forta centrifuga generata. Separatoarele electrostatice E-Sorting pot fi utilizate individual sau în perechi în funcție de materialele de intrare și sunt realizate în două dimensiuni standard cu arbori de 600 sau 1200 mm. Pe lângă execuțiile standard, Stokkermill este capabilă să producă mașini de orice dimensiune și capacitate în funcție de nevoile specifice ale operatorului final. Instalatii și mașinile pentru valorizarea granulării cuprului / plasticului. Stokkermill produce sisteme care permit recuperarea particulelor de metal (cupru și aluminiu) prezente în fracția de plastic din activitățile de reciclare a cablurilor. Avantajul este dublu:

  • recuperarea unor cantități mari de metale care altfel ar fi fost pierdute în fracția de plastic;
  • curățarea fracțiunii de metal din reziduuri metalice și feroase pentru a facilita reciclarea acelorași materiale izolante.

Sistemele fabricate de Stokkermill sunt extrem de flexibile și pot fi ușor integrate în sistemele existente ale altor producători. În general, Stokkermill recomandă utilizarea rafinăriilor turbo, a meselor de separare densimetrică, a ecranelor vibratoare.

cupru rafinat și separat
Instalatii și echipamente pentru separare și rafinare granulării cuprului / plasticului.