Tocarea și mărunțirea resturilor de ambalaje multistrat din plastic

Tocarea pentru mărunțirea resturilor de ambalaje multistrat și mărunțirea deșeurilor de ambalaje din plastic, tocare cârpe și prelate din PVC rezistente la apă pentru agricultură și sere.

Tocarea și mărunțirea resturilor de ambalaje multistrat din plastic pentru a reduce volumul ambalajului sau pentru a efectua operațiuni de separare a materialelor eterogene care alcătuiesc ambalajul. Zdrobirea și reducerea volumetrică a ambalajelor se realizează prin utilizarea:

-Tocatoare cu două arbori capabile să realizeze o mărunțire primară a materialelor. Acestea sunt tocătoare industriale realizate cu doi arbori pe care sunt montate lame rotative. Tocătoarele primare cu două arbori nu au ecran de clasificare și dimensiunea materialului de ieșire este determinată de grosimea lamelor de tăiere. Scopul principal al tocătorului cu două arbori este de a opera o primă reducere volumetrică, astfel încât controlul dimensiunii de ieșire este un element secundar. Concasoarele cu doi arbori sunt foarte eficiente în reducerea volumetrică a ambalajelor voluminoase, cum ar fi tamburi, borcane de diferite dimensiuni, recipiente generice și recipiente similare. Concasoarele cu dublu arbore pentru deșeurile voluminoase sunt în general realizate cu sistem de tracțiune electrică și echipate cu două motoare cu putere cuprinsă între 11 și peste 150 kw. Toate tocătoarele industriale cu două arbori sunt realizate cu o pereche de cutii de viteze independente pentru a evita supraîncărcarea sistemelor de reducere și pentru a permite variația vitezei axelor în funcție de materialele care trebuie tratate.

-Mascătoarele cu un singur arbore sunt utilizate pentru a doua reducere a dimensiunii după tocătorul cu două arbori. Concasoarele cu un singur arbore sunt proiectate pentru a fi echipate cu un ecran clasificator de diferite dimensiuni pentru un control eficient al dimensiunii materialului de ieșire. Utilizarea tocătoarelor primare cu un singur arbore este adecvată în special în cazurile în care materialele de ieșire, de dimensiunea dorită, vor fi inițiate în operațiuni ulterioare de separare prin sisteme mecanice, cum ar fi masa de separare densimetrică sau sitele vibrante.

-Granularea ambalajului este utilă atunci când se reduc o reducere a materialelor poli-cuplate care sunt utilizate pentru ambalarea produselor alimentare, cum ar fi Tetra Pak (sursă: http://www.thyristorcyclo.it/come-and-done/) "Recipientele Tetra Pak sunt potrivite pentru depozitarea atât a alimentelor proaspete care necesită refrigerare, cât și a alimentelor cu durată lungă de viață, datorită ambalajului aseptic. -produsele pentru viață, datorită ambalajelor aseptice pot fi păstrate mult timp la temperatura camerei, fără a fi nevoie de conservanți ”. Tetra Pak constă din 74% hârtie, 21% polietilenă și 5% aluminiu. Pentru o separare a materialelor care alcătuiesc granulația policuplată trebuie să fie foarte fină pentru a permite separarea părților eterogene care vor fi apoi separate prin utilizarea unor mese densimetrice, site vibratoare sau separatoare electrostatice.

Următoarea este o clasificare a ambalajelor, conform indicațiilor consorțiului național de ambalare, sursa Conai

a. prin ambalare se înțelege produsul, format din materiale de toate tipurile, destinat să conțină anumite bunuri, de la materii prime la produse finite, pentru a le proteja, pentru a le permite să fie manipulate și livrate de producător către consumator sau utilizator, pentru a asigura prezentarea lor , precum și articolele de unică folosință utilizate în același scop;

b. ambalaje de vânzare sau ambalaje primare înseamnă ambalaje concepute pentru a constitui, la punctul de vânzare, o unitate de vânzare pentru utilizatorul final sau consumatorul;

c. Ambalaje multiple sau secundare: ambalaje care sunt concepute pentru a constitui, la punctul de vânzare, gruparea unui număr de unități de vânzare, indiferent dacă este vândut ca atare utilizatorului final sau consumatorului sau care servește doar pentru a facilita furnizarea de rafturi la punctul de vânzare. Poate fi scos din produs fără a-i modifica caracteristicile;

d. ambalaje de transport sau ambalaje terțiare: ambalaje destinate să faciliteze manipularea și transportul mărfurilor, de la materii prime la produse finite, un număr de unități de vânzare sau mai multe colete pentru a preveni manipularea și transportul acestora, cu excepția containerelor rutiere, feroviare, maritime și aeriene ".

Concasoarele cu dublu arbore și tocătoarele cu un singur arbore din seria Stokkermill sunt capabile să distrugă deșeurile voluminoase de ambalaje. Mai jos este o listă cu unele dintre posibilele aplicații.

 • Tocătoare pentru mărunțirea ambalajelor din plastic
 • Tocatoare pentru zdrobirea paletilor din lemn
 • Tocatoare de containere metalice
 • Tocatoare pentru zdrobirea recipientelor din plastic
 • Tocătoare pentru mărunțirea cutiilor de ambalare
 • Tocătoare pentru mărunțirea foilor de nailon
 • Tocatoare pentru mărunțirea tablelor din PVC
 • Tocătoare pentru mărunțirea foilor agricole
 • Tocătoare pentru mărunțirea prelatelor pentru sere
 • Concasoare pentru zdrobirea tamburilor din oțel și fier
 • Tocatoare pentru zdrobirea containerelor din aluminiu
 • Tocătoare pentru zdrobirea ambalajelor textile, zdrobirea sacilor de iută
 • Separatoare electrostatice pentru separarea particulelor de metal
 • Separatoare electrostatice for separarea fracțiilor metalice
 • Sită vibrantă pentru separarea fracțiilor metalice
Tocarea pentru mărunțirea resturilor de ambalaje multistrat și mărunțirea deșeurilor de ambalaje din plastic, tocare cârpe și prelate din PVC rezistente la apă pentru agricultură și sere.