Tocarea și reciclarea plăcilor electronice PCB

Tocarea, instalatii și mașini de reciclarea și mărunțirea resturilor de plăci plăcilor electronice PCB extragerea materialelor metalice din baza de fibră de sticlă acoperită cu cupru

Mașini pentru reciclarea/tocarea plăcilor electronice

Mărunțirea plăcilor cu circuite imprimate
Mărunțirea plăcilor cu circuite imprimate

Tocarea și reciclarea plăcilor electronice PCB sunt activități pe care Stokkermill le-a luat întotdeauna în considerare la dezvoltarea soluțiilor tehnice inovatoare pentru a depăși și a rezolva unele dintre problemele care fac dificilă extragerea materialelor metalice din baza de fibră de sticlă acoperită cu cupru. Capacitatea abrazivă a fibrei de sticlă face ca mărunțirea plăcilor electronice să fie destul de problematică. Încercările făcute cu tocătoare cu lame dau rezultate incerte; după câteva minute, plăcile aflate sub acțiunea abrazivă a sticlei conținute în fibră (fibra de sticlă) vor pierde ascuțirea, îngreunând, dacă nu facând-o imposibilă, prelucrarea. Asadar, tocătoarele cu lame simple pentru reciclare nu sunt utilizabile pentru reciclarea plăcilor electronice. O moara cu impact este singura soluție eficientă pentru obținerea unei granulații de calitate având un consum de piese mecanice supuse fricțiunii care poate fi gestionat. Odată ce dimensiunea corectă a materialului de ieșire a fost obținută, sistemele de separare realizate de Stokkermill vor putea realiza separarea materialelor prin împărțirea părțiilor inerte de amestecul de metale cu îndepărtarea componentelor feroase. Procentul de cupru și alte metale nu este întotdeauna constant, dar studiile statistice efectuate de Stokkermill și de clienții săi utilizatori indică o valoare minimă care mu este niciodată mai mică de 25% a totalului metalelor. Reciclarea plăcilor electronice PCB permite reciclatorilor să dețină controlul asupra calității materialului său, în mod deosebit, a amestecului de metale care conțin fracțiuni de metale prețioase.

Stokkermill a realizat deja mai multe fabrici de reciclare a plăcilor electronice, in timp ce unele dintre acestea se află acum şi în faza inițială.

APLICAȚII