Instalațiile pentru tratarea cablurilor TECK și plăci de separare, sisteme de tratare și recuperare a cablurilor TECK, caracterizate prin protecție externă de aluminiu și internă de cupru.

Instalațiile pentru tratarea cablurilor TECK

Instalațiile pentru tratarea cablurilor TECK și plăci de separare, sisteme de tratare și recuperare a cablurilor TECK, caracterizate prin protecție externă de aluminiu și internă de cupru.
Cabluri TECK
Cabluri TECK

Instalațiile pentru tratarea cablurilor TECK și plăci de separare, sisteme de tratare și recuperare a cablurilor TECK, caracterizat să aibă o protecție exterioară în aluminiu, găsește o difuzie mai mare ca în America de Nord și Canada. Referință: Teck_cable. Cablul teck este un tip de  cablu blindat de joasă tensiune numit după locația în care a fost dezvoltat și utilizat pentru prima dată, Teck Township, acum cunoscut sub numele de Kirkland Lake, Ontario. Operațiunile miniere, cum ar fi cele efectuate de Teck-Hughes Gold Mining Ltd.  au necesitat un cablu durabil pentru a alimenta echipamentele și a rezista condițiilor solicitante, iar cablul de prindere a fost rezultatul proiectat. În Canada, cablul teck este definit de standardul CSA C22.2 Nr. 131 și poartă denumirea de tip TECK90, 90 referindu-se la temperatura ambientală normală în grade Celsius în care cablul poate fi utilizat fără a-i reduce ampacitatea. Cablul teck este un cablu de alimentare foarte versatil, deoarece poate fi utilizat în cazul în care, sub rezerva unor deteriorări mecanice limitate, este rezistent la apă, produse petrochimice și lumina soarelui. Acesta poate fi utilizat pentru îngroparea directă cu pământ și, dacă este sigilat corespunzător la punctul de racordare, în atmosfere explozive, cum ar fi stațiile de distribuire a benzinei. Când este utilizat în mediul industrial, este de obicei inclus într-un suport de cablu cu multe alte cabluri care alimentează motoarele care rulează procesele industriale. În mediul comercial, acesta poate fi, de asemenea, găsit într-un suport, dar este adesea fixat pe un perete, grindă sau altă parte a structurii clădirii. Acesta poate fi utilizat pentru alimentarea oricărui echipament, cum ar fi compresoare, încălzitoare sau mașini de spălat vase comerciale, și este, de asemenea, utilizat pentru distribuția energiei în interiorul clădirilor. Cablul Teck poate fi folosit pentru alimentarea căzilor cu hidromasaj, garajelor sau altor anexe și subpanourilor în mediul rezidențial. Pe de altă parte, reciclarea cablurilor Teck are unele dezavantaje, deoarece necesită separarea mai multor materiale și, în special, separarea cuprului de aluminiu. Pentru a rezolva problema legată de recuperarea cuprului și aluminiului din cablurile Teck, Stokkermill a proiectat o serie de separatoare uscate care pot efectua operațiunea cu o precizie extraordinară, viteză și costuri reduse. Mesele densimetrice teck sunt capabile să separe fracțiunea mixtă, cupru-aluminiu, în două fluxuri separate de puritate remarcabilă a calității. Acestea sunt separatoarele din seria Teck cu capacități cuprinse între 100 și 1500 kg/h. Mesele densimetrice din seria Teck pot fi conectate cu ușurință și la instalațiile existente și operaționale de reciclare a cablurilor.

Mese de separare a cablurilor TECK
Mese de separare a cablurilor TECK