Mașini de laborator pentru micromărunțirea și separarea de precizie a metalelor, materialelor plastice și nu numai, vom explora caracteristicile acestor mașini, care promit să deschidă noi posibilități pentru cercetare și analiză.

Mașini de laborator pentru separare de precizie

Mașini de laborator pentru micromărunțirea și separarea de precizie a metalelor, materialelor plastice și nu numai, vom explora caracteristicile acestor mașini, care promit să deschidă noi posibilități pentru cercetare și analiză.

Mașini de laborator se naște din experiența de proiectare pe care Stokkermill a dezvoltat-o de-a lungul deceniilor în proiectarea și construcția de utilaje pentru tratarea și reciclarea materialelor complexe și a deșeurilor industriale.  Astfel s-a născut gama StokkermilLab, care deservește lumea cercetării și a analizei proceselor.  Trecerea de la mediul industrial la cel de laborator a permis introducerea unor caracteristici tehnice semnificative care simplifică munca cercetătorilor și analiștilor. Soluții simple și fiabile, tipice aplicației industriale, dar sofisticate și dotate cu sisteme de control al parametrilor capabile să lărgească și să definească mai bine domeniul de utilizare. Mașinile de laborator realizate de StokkermilLab sunt orientate către procesele de concasare și reducere a materialelor și separarea ulterioară a fracțiunilor de natură, formă și caracteristici diferite. Mai exact, StokkermilLab produce următoarele game de produse pentru activități de cercetare științifică și de control și verificare a proceselor:

Moară de laborator

Sisteme de tăiere, reducere și zdrobire a materialelor

- Microfreze cu lamele

- Microfreze cu impact

- Microfreze cu ciocane

- Microfreze cu micro-sfere

- Microfreze cu turbină

- Microfreze cu fășii

Micromășinile din seria StokkermilLab permit concasarea materialelor de natură diferită și sunt capabile să atingă chiar și granulații fine datorită utilizării unor grile de sortare de diferite gradații. Acestea pot fi echipate cu PLC-uri pentru controlul vitezei și pot fi conectate la sisteme Intranet pentru înregistrarea datelor de proces.

Separatoare de laborator

Sisteme de separare a materialelor

- Micro-vane de separare densimetrică

- Micro-separatoare electrostatice de laborator

- Micro-încărcătoare triboelectrice

- Micro-cernere pentru separarea dimensiunilor particulelor

- Micro-magneți

- Micro-separatoare optice

La fel ca sistemele de tăiere și concasare, echipamentul de separare poate fi echipat cu un PLC pentru conectarea la rețelele Intranet pentru a controla și înregistra datele și parametrii de funcționare. Utilajele de laborator StokkermilLab sunt construite cu sisteme de reglare de înaltă precizie pentru a crește acuratețea în stabilirea sarcinilor. Mașinile de laborator sunt pregătite pentru interconectarea funcțională, rezultând astfel microlinii capabile să simuleze procese la scară industrială. Sistemele StokkermilLab pot fi utilizate pentru o gamă aproape infinită de materiale, datorită versatilității echipamentelor și preciziei construcției. StokkermilLab este capabil să construiască mașini și sisteme personalizate în funcție de specificațiile clientului.

Cu titlu exemplificativ și neexhaustiv:

- Materiale provenite din reciclarea echipamentelor electrice și electronice

- Separarea plasticului de metal în general

- Separarea metalelor din cenușă

- Separarea fracțiunilor metalice din materiale provenite din procese miniere.

laboratory equipments
Laboratory equipments