Instalații și utilaje pentru reciclarea și prelucrarea bateriilor de litiu, operațiuni de separare a compușilor de litiu, cobalt și nichel.

Reciclarea bateriilor cu litiu - Cum se reciclează corect bateriile cu litiu IFAT 2024

Instalații și utilaje pentru reciclarea și prelucrarea bateriilor de litiu, operațiuni de separare a compușilor de litiu, cobalt și nichel.

Reciclarea bateriilor cu litiu a devenit un subiect din ce în ce mai important, având în vedere răspândirea pe scară largă a dispozitivelor electronice și a vehiculelor electrice care utilizează această tehnologie. Bateriile cu litiu, dacă nu sunt eliminate și reciclate în mod corespunzător, pot fi o sursă de poluare a mediului și un risc pentru sănătatea publică, din cauza metalelor grele și a substanțelor toxice pe care le conțin. 

Stokkermill, lider mondial în producția de mașini și echipamente pentru reciclarea materialelor, este puternic implicată în studierea și experimentarea de soluții inovatoare pentru reciclarea bateriilor cu litiu. Prin utilizarea unei tehnologii de ultimă generație și prin eficiența instalațiilor sale, Stokkermill este capabilă să inerteze bateriile cu litiu și să le recicleze într-un mod sigur și ecologic. 

Bateriile cu litiu sunt inertizate și supuse unei serii de procese mecanice și chimico-fizice în timpul cărora componentele metalice și cele din plastic sunt separate. Masa neagră, sub formă de pulbere inertă, este gata să fie livrată la uzinele din aval pentru operațiunile de separare a compușilor de litiu, cobalt și nichel, care vor fi refolosite la producerea de noi baterii sau în alte industrii.

Reciclarea corectă a bateriilor cu litiu contribuie nu numai la reducerea impactului asupra mediului asociat eliminării acestora, ci și la reducerea impactului asupra mediului asociat extracției resurselor naturale necesare pentru procesele de producție a noilor baterii. Încă un pas decisiv către o economie circulară și către o sustenabilitate economică și de mediu. 

Stokkermill se angajează ferm să continue să dezvolte soluții avansate pentru reciclarea bateriilor cu litiu, asigurând în același timp respectarea reglementărilor de mediu și a celor mai înalte standarde de siguranță și calitate.

Pentru mai multe informații despre procesele și soluțiile noastre tehnologice, vă rugăm să ne contactați la: info@stokkermill.com