a sistemelor și mașinilor pentru separarea modulelor fotovoltaice în vederea recuperării metalelor pe care le conțin, precum aluminiu, cupru, siliciu, argint și sticlă.

Reciclarea panourilor fotovoltaice - Cum să le reciclăm în mod corespunzător IFAT2024

 a sistemelor și mașinilor pentru separarea modulelor fotovoltaice în vederea recuperării metalelor pe care le conțin, precum aluminiu, cupru, siliciu, argint și sticlă.

Instalații de reciclare a panourilor solare:
Stokkermill, lider mondial în producția de mașini și echipamente pentru reciclarea materialelor, va prezenta la IFAT2024 câteva soluții inovatoare legate de un subiect relevant și interesant pentru industria de reciclare.

După cum știm cu toții, reciclarea este o lume plină de provocări, dar, în același timp, oferă oportunități semnificative. Ceea ce părea a fi o problemă de nerezolvat este acum abordată cu ajutorul tehnicii și tehnologiei.Într-adevăr, instalațiile și utilajele de reciclare Stokkermill pentru panouri solare și fotovoltaice pot separa componentele care alcătuiesc panoul. În acest fel, aluminiul, siliciul, sticla, plasticul EVA (etilenă-acetat de vinil) și cuprul găsesc ample oportunități de reutilizare în lanțul industrial modern și eficient al economiei circulare. Instalațiile de reciclare a panourilor fotovoltaice de la Stokkermill au capacități variabile de la 500 la peste 2000 kg/h și sunt proiectate în funcție de cerințele specifice ale utilizatorului final. Durata de viață operațională a panourilor fotovoltaice este estimată la aproximativ 10 ani de la data instalării. După această perioadă, performanța panourilor tinde să scadă, ceea ce necesită înlocuirea cu materiale și tehnologii mai moderne și mai eficiente. Până în 2050, se estimează că 78 de milioane de tone de panouri fotovoltaice de prima și a doua generație vor trebui eliminate și, de preferință, reciclate prin recuperarea materialelor. Cu toate acestea, potrivit Agenției Internaționale pentru Energie (AIE), în prezent, doar aproximativ 10% din panouri la nivel mondial sunt reciclate în mod corespunzător. Cu alte cuvinte, până în prezent, nu există încă un lanț de aprovizionare eficient pentru reciclarea panourilor fotovoltaice, iar acest decalaj trebuie să fie umplut rapid pentru a permite recuperarea corectă a materialelor strategice pentru o dezvoltare adecvată și durabilă a economiei circulare. Contactați-ne pentru informații mai detaliate despre soluțiile noastre de reciclare.