Reciclarea panourilor solare, instalații și utilaje pentru reciclarea și separarea panourilor solare și fotovoltaice scoase din uz pentru recuperarea metalelor conținute, cum ar fi aluminiul, cuprul, siliciul, argintul și sticla.

Reciclarea și separarea panourilor solare și fotovoltaice, monocristaline și policristaline

Reciclarea panourilor solare, instalații și utilaje pentru reciclarea și separarea panourilor solare și fotovoltaice scoase din uz pentru recuperarea metalelor conținute, cum ar fi aluminiul, cuprul, siliciul, argintul și sticla.

Reciclarea și separarea panourilor solare și fotovoltaice, monocristaline și policristaline: ca orice tehnologie, panourile solare au, de asemenea, o durată de viață utilă finită, de obicei între 20 și 25 de ani, timp în care eficiența lor scade progresiv. Când ajung la sfârșitul ciclului lor operațional, aceste panouri trebuie reciclate într-un mod responsabil față de mediu, cu recuperarea materiilor prime pentru reutilizare. O rundă inițială de înlocuire a instalațiilor de panouri solare realizată în anii 1990 este deja în curs de desfășurare în acești ani, dar afectează un lanț de aprovizionare de reciclare care nu este încă pe deplin pregătit pentru cererea crescută. Stokkermill, o companie lider în tehnologia de reciclare, studiază, proiectează și implementează soluții tehnologice pentru reciclarea industrială a panourilor solare și separarea materialelor pe care le conțin: sticlă securizată, film EVA, metale și siliciu, de ceva timp. Reciclarea panourilor solare: ca orice tehnologie, panourile solare au, de asemenea, o durată de viață utilă finită, de obicei între 20 și 25 de ani, timp în care eficiența lor scade progresiv. Când ajung la sfârșitul ciclului lor operațional, aceste panouri trebuie reciclate într-un mod responsabil față de mediu, cu recuperarea materiilor prime pentru reutilizare. O rundă inițială de înlocuire a instalațiilor de panouri solare realizată în anii 1990 este deja în curs de desfășurare în acești ani, dar afectează un lanț de aprovizionare de reciclare care nu este încă pe deplin pregătit pentru cererea crescută. Stokkermill, o companie lider în tehnologia de reciclare, studiază, proiectează și implementează soluții tehnologice pentru reciclarea industrială a panourilor solare și separarea materialelor pe care le conțin: sticlă securizată, film EVA, metale și siliciu, de ceva timp.

Procesul de recuperare a materialelor are loc prin patru etape principale:

1. Pregătirea panelului: etapa de pregătire permite verificarea stării de integritate și eficiență a panelului și evaluarea oportunității unei posibile reutilizări pentru aplicații alternative.

2. Defalcare: panourile sunt defalcate printr-un proces de mărunțire care permite recuperarea sticlei cu granulație mai mare.

3. Mărunțirea: fracțiunile sunt reduse și mai mult folosind mori delaminatoare. În acest stadiu, se recuperează o fracțiune suplimentară de sticlă securizată cu particule de dimensiuni mai mici și o fracțiune inițială de pulbere de siliciu.

4. Separarea: separarea materialelor se realizează printr-o combinație de tehnologii și dispozitive specifice. Acestea includ separatoare de curenți turbionari, care utilizează câmpuri electromagnetice pentru a respinge metalele prin devierea lor de la fluxul principal și / sau tabele densimetrice care sunt utilizate pentru a defini procesul de separare pe baza diferențelor de densități ale materialului. De asemenea, poate fi prevăzută o posibilă sortare cu dispozitive de recunoaștere optică pentru finalizarea procesului, asigurându-se separarea și mai eficientă a fracțiunilor, deschizând calea pentru reutilizarea lor în producția de noi panouri fotovoltaice și reducând necesitatea exploatării de noi resurse.

De fapt, prin utilizarea soluției de separare și reciclare a panourilor solare de la Stokkermill, impactul asupra mediului la sfârșitul ciclului de viață este redus semnificativ. Reciclarea materialelor aruncate nu numai conservă resursele, ci reduce și energia și emisiile necesare pentru a produce noi materiale. Panourile de reciclare fac astfel posibilă îndeplinirea optimă a obiectivelor economiei circulare prin minimizarea, din toate punctele de vedere, a impactului tehnologiei fotovoltaice asupra mediului. Și pe măsură ce cererea de energie solară crește odată cu utilizarea dispozitivelor electronice necesare, importanța gestionării responsabile a scoaterii din uz a panourilor solare va deveni din ce în ce mai semnificativă. Stokkermill oferă soluții specifice pentru reciclarea panourilor solare și fotovoltaice cu capacități începând de la aproximativ 300 kg/h, care pot fi personalizate extensiv în funcție de nevoile utilizatorului final. Sistemele sunt concepute pentru a reduce costurile de operare, necesitând puțin personal pentru funcționare și reducând consumul de energie. Linia de reciclare a panourilor nu necesită mai mult de doi operatori, inclusiv unul pentru manipularea materialelor, și poate funcționa pe un ciclu continuu 24/24.

Sistem de reciclare a panourilor solare și fotovoltaice
Sistem de reciclare a panourilor solare și fotovoltaice

Versatilitate: liniile de reciclare a panourilor fotovoltaice sunt sisteme extrem de flexibile care permit, de asemenea, prelucrarea materialelor de diferite naturi, dacă este necesar. Acestea permit, cu titlu de exemplu, tratarea resturilor și a deșeurilor electronice DEEE - R4 și, cu unele implementări, tratarea cablurilor electrice, a motoarelor electrice cu greutate redusă, a bobinelor care conțin cupru, a materialelor electrice și electronice nediferențiate, a supapelor și a materialelor hidraulice care conțin bronz și alte metale nediferențiate.