Stație de tratare a DEEE și mașini cu tocătoare hidraulice primare pentru zdrobirea, mărunțirea și separarea deșeurilor electrice și electronice prin recuperarea fracțiunilor metalice.

Stație de tratare a DEEE

Stație de tratare a DEEE și mașini cu tocătoare hidraulice primare pentru zdrobirea, mărunțirea și separarea deșeurilor electrice și electronice prin recuperarea fracțiunilor metalice.
Distrugător hidraulic primar pentru DEEE

Stație de tratare a DEEE, instalațiile și mașinile pentru tratarea DEEE cu tocătoare hidraulice primare pentru zdrobirea și separarea deșeurilor electrice și electronice care recuperează fracțiunile metalice proiectate și fabricate de Stokkermill sunt sisteme extrem de flexibile care permit reciclarea diferitelor tipuri de deșeuri electronice prin recuperarea fracțiunilor metalice.  Stațiile de tratare a deșeurilor electrice și electronice constau dintr-o succesiune de mașini care permit zdrobirea progresivă a materialelor care intră pentru a permite separarea lor. O instalație de reciclare a deșeurilor constă din unul sau mai multe tocătoare din seriile D, PS sau F care efectuează o mărunțire primară a materialelor. Alegerea tocătorului primar este determinată de tipul și cantitatea de deșeuri electronice care trebuie tratate. În anumite circumstanțe, utilizarea tocătorului primar  hidraulic cu un singur arbore din seria Hydro poate fi semnificativă. Acestea sunt tocătoare hidraulice cu un singur arbore cu grilă clasificată ca fiind deosebit de robustă și fiabilă. Seria Hydro este formată din trei mașini cu dimensiuni și capacități diferite unite de aceeași tehnologie: rotație relativ lentă, capacitate mare de reducere, fiabilitate extremă a componentelor selectate printre mărcile premium europene. Stokkermill poate realiza instalații de tratare a ecranelor și monitoarelor LCD care pot: - recupera folia TFT; - să aspira pulberile fluorescente conținute în lămpile cu iluminare de fundal neon, - acest lucru evită contaminarea mediului și riscurile pentru operatori cauzate de dispersia substanțelor potențial periculoase; - toate activitățile se desfășoară în încăperi izolate conectate la instalațiile de filtrare HELPA sau ULPA.

Ecrane LCD stații de tratare
Ecrane LCD stații de tratare

Seria Hydro poate fi utilizată și pentru alte tipuri de materiale: de la cabluri electrice, profile de aluminiu, fier vechi, cutii ușoare  și altele similare. După tocătoarele primare, ca opțiune posibilă, pot fi adăugate rafinăriile de mori cu ciocane din seria HM pentru a face o reducere suplimentară a fracțiunilor de material, făcându-le potrivite pentru faza efectivă de separare. Acest lucru este realizat cu liniile de separare Stokkermill. Aceste sisteme de separare constau din setul de mese densometrice multiple, capabile să obțină rezultate ridicate în separarea fracțiilor metalice. Sistemele de separare cu curenți turbionari permit separarea fracțiilor de aluminiu, în timp ce separatoarele optice din seria OS pot realiza separări de culoare extrem de eficiente. Acest lucru îmbunătățește considerabil calitatea materialului rezultat. Mașinile și instalațiile de tratare a deșeurilor electrice și electronice pot fi utilizate pentru următoarele tipuri de materiale: - masini de spalat si frigidere; - echipamente electronice de birou: imprimante, calculatoare personale, laptopuri; - televizoare, ecrane electronice și ecrane cu plasmă; - electrocasnice de mici dimensiuni.

Instalație de tratare a DEEE
Instalație de tratare a DEEE