De innovatieve technologieën van Stokkermill maken recycling van gebruikte PV-panelen op een efficiënte manier mogelijk, terwijl de ecologische voetafdruk wordt verkleind. PV-recyclingapparatuur voor verbeterde efficiëntie dankzij delaminatie en terugwinning van glas.

Afgedankt maar niet vergeten: Stokkermill en de innovatieve PV-recyclingtechnologieën op de IFAT 2024 beurs

De innovatieve technologieën van Stokkermill maken recycling van gebruikte PV-panelen op een efficiënte manier mogelijk, terwijl de ecologische voetafdruk wordt verkleind. PV-recyclingapparatuur voor verbeterde efficiëntie dankzij delaminatie en terugwinning van glas.

Stokkermill is net terug van de prestigieuze beurs IFAT 2024 in München, waar de focus lag op het recyclen van uitgeputte PV-panelen. In een wereld die steeds meer gericht is op duurzaamheid, wordt de noodzaak om materialen zoals glas en aluminium uit fotovoltaïsche panelen te verbeteren en terug te winnen een steeds urgentere uitdaging.

Innovaties in zicht:

Tijdens het evenement liepen we voorop door innovaties op het gebied van recycling van fotovoltaïsche panelen te presenteren en contact te maken met potentiële klanten van over de hele wereld. Baanbrekende technologieën, zoals de verwerkingsfabriek voor fotovoltaïsche panelen in Stokkermill, zijn in opkomst om op efficiënte wijze glas en andere hulpbronnen uit gebruikte PV-energie terug te winnen en te recyclen.

De recycling van fotovoltaïsche panelen zal de komende jaren een cruciale rol spelen, waarbij ook rekening wordt gehouden met de doelstellingen van het Internationaal Energieagentschap (IEA) om in 2030 40% elektriciteit uit hernieuwbare bronnen te halen.

Het delamineren en terugwinnen van glas: Stokkermill delaminatiemolen

Een belangrijk punt dat naar voren kwam tijdens het IFAT-evenement was het belang van het terugwinnen van glas uit gebruikte fotovoltaïsche panelen. Glas is een kostbare hulpbron en het efficiënt recyclen ervan vermindert niet alleen de hoeveelheid afval, maar helpt ook de natuurlijke hulpbronnen te behouden en de ecologische duurzaamheid te bevorderen.

Recyclingactiviteiten moeten echter efficiënt zijn voor de terugwinningsketen. Om deze reden heeft Stokkermill een speciale delaminatiemolen ontwikkeld die aanzienlijke hoeveelheden materiaal kan verwerken en de kwaliteit van de geproduceerde materialen kan garanderen. Dankzij dit proces kunnen de panelen ook worden verwerkt zonder dat eerst de aluminium frames hoeven te worden verwijderd, een verdere factor die de logistieke activiteiten kan helpen vereenvoudigen en de impact op het milieu kan verminderen.

Conclusies:

Concluderend benadrukte de beurs voor Stokkermill het belang van het recyclen van fotovoltaïsche panelen in de transitie naar een duurzamere economie. Met de adoptie van geavanceerde technologieën en de inzet om de huidige uitdagingen aan te pakken, presenteert de recyclingsector van fotovoltaïsche panelen zichzelf als een cruciaal gebied voor het bevorderen van innovatie en duurzaamheid. Daarom is het kiezen van adequate recyclingapparatuur voor zonnecellen de enige manier om ervoor te zorgen dat uw bedrijf de komende tien jaar in de frontlinie staat.