Fabrieken en machines voor het recyclen en verwerken van lithiumbatterijen, scheidingsoperaties voor lithium-, kobalt- en nikkelverbindingen.

Lithiumbatterijen recyclen - Hoe lithiumbatterijen correct recyclen IFAT 2024

Fabrieken en machines voor het recyclen en verwerken van lithiumbatterijen, scheidingsoperaties voor lithium-, kobalt- en nikkelverbindingen.

Het recyclen van lithium batterijen is een steeds belangrijker onderwerp geworden, gezien de brede verspreiding van elektronische apparaten en elektrische voertuigen die gebruik maken van deze technologie. Lithiumbatterijen kunnen, als ze niet op de juiste manier worden verwijderd en gerecycled, een bron van milieuvervuiling en een risico voor de volksgezondheid zijn, vanwege de zware metalen en giftige stoffen die ze bevatten. 

Stokkermill, wereldleider in de productie van machines en apparatuur voor het recyclen van materialen, is sterk betrokken bij het bestuderen en experimenteren van innovatieve oplossingen voor het recyclen van lithiumbatterijen. Door het gebruik van ultramoderne technologie en de efficiëntie van zijn faciliteiten is Stokkermill in staat lithiumbatterijen inert te maken en ze op een veilige en milieuvriendelijke manier te recyclen. 

Lithiumbatterijen worden inert gemaakt en onderworpen aan een reeks mechanische en chemisch-fysische processen waarbij de metaal- en kunststofcomponenten worden gescheiden. De zwarte massa, in de vorm van inertpoeder, is klaar om te worden geleverd aan downstreamfabrieken voor de scheiding van de lithium-, kobalt- en nikkelverbindingen, die opnieuw worden gebruikt bij de productie van nieuwe batterijen of in andere industrieën.

Het op de juiste manier recyclen van lithiumbatterijen draagt niet alleen bij aan de vermindering van de milieubelasting die gepaard gaat met het verwijderen ervan, maar ook aan de vermindering van de milieubelasting die gepaard gaat met het winnen van natuurlijke hulpbronnen die nodig zijn voor de productieprocessen van nieuwe batterijen. Weer een beslissende stap in de richting van een circulaire economie en ecologische en economische duurzaamheid. 

Stokkermill is vastbesloten om door te gaan met het ontwikkelen van geavanceerde oplossingen voor het recyclen van lithiumbatterijen, waarbij de naleving van milieuvoorschriften en de hoogste veiligheids- en kwaliteitsnormen worden gewaarborgd.

Voor meer informatie over onze processen en technologische oplossingen kunt u contact met ons opnemen via: info@stokkermill.com