Recycling van houtafval, verwerking het versnipperen installaties

Recycling van houtafval voor afgeleid houtafval, machines en installaties voor de recycling en verwerking van hout- en papierafval als onderdeel van de circulaire economie en energietransitieprocessen

Recycling van houtafval voor afgeleid houtafval, Stokkermill produceert machines en installaties voor de recycling en verwerking van hout- en papierafval als onderdeel van de circulaire economie en energietransitieprocessen. Het doel is om afval en vervuiling te verminderen door de levensduur van grondstoffen te verlengen en ze te transformeren. Door het recyclen van hout en papier en het omzetten van afval in grondstoffen kunnen nieuwe en efficiënte producten worden vervaardigd in een markt die ecologisch duurzaam is en grondstoffen spaart. Hout- en papierafval zijn altijd herbruikbare en hergebruikte hulpbronnen geweest en tegenwoordig, met nieuwe recyclingtechnologieën, worden de mogelijkheden voor hergebruik van deze materialen voortdurend uitgebreid. Houtafval heeft meestal de vorm van pallets, kratten, houten meubelen, bouwhout en gemeentelijk afvalhout. Het houtrecyclingproces begint met het malen van het hout, gevolgd door de reinigingsfase van eventuele verontreinigende stoffen en het scheiden van eventuele metalen onderdelen. Na reiniging worden de verkregen vezels verwerkt tot nieuwe producten zoals houtsnippers, houtmeel en andere basismaterialen. De energietransitie: Gerecycled hout is een van de energiebronnen, de zogenaamde hernieuwbare bronnen, die in toenemende mate wordt en zal worden toegepast en gebruikt in energietransitieprocessen. Stokkermill is in staat om complete oplossingen en "turn-key" recyclinginstallaties te produceren dankzij een breed scala aan complementaire, veelzijdige en goed presterende machines en apparatuur. Shredders en pre-shredders, molens en apparatuur voor het transport en voor het beheer en de kwaliteitscontrole van gerecycleerde materialen. Stokkermill is zich bewust van het belang van de houtrecyclage-industrie en haar bijdrage aan circulaire economieprocessen en zet zich voortdurend in voor de ontwikkeling van innovatieve oplossingen op maat van de verschillende behoeften van professionele gebruikers.

Recyclingsmachines voor houtafval, op de juiste manier gecombineerd, maken het mogelijk om verschillende soorten hout- en met name papierafval te verwerken en recyclen:

  • Pallet
  • Grof houtafval (meubels, kleerkasten, bureaus enz.)
  • Houtafval van verwerking
  • Spaanplaat panelen
  • Stammen en takken