Koper terugwinnen uit plastic

Koper terugwinnen uit plastic van metaaldeeltjes (koper en aluminium), Installaties en machines voor die voorkomen in de kunststofinhoud afkomstig van kabelrecyclingactiviteiten.

Metaal scheidingslijn

Installaties en machines voor koper terugwinnen uit plastic, kunststofgranulaat en het terugwinnen van metaaldeeltjes, koper en aluminium. Raffinage en reiniging van kunststofgranulaat: Installaties en machines voor het terugwinnen van kunststofgranulaat afkomstig van de recycling van kabels kunnen metalen microdeeltjes bevatten die afkomstig zijn van de verwerking van binnenkomende materialen. De ferro-deeltjes worden geïsoleerd met speciale magneten, terwijl de deeltjes van non-ferro materialen effectief kunnen worden gescheiden door trilzeven van de VB-serie. Als een reiniging van de kunststoffractie bijna 100% vereist is, wordt aanbevolen om de elektrostatische scheiders van de E-Sorting-serie te gebruiken die het verschil in elektrische geleidbaarheid van de verschillende materialen benutten. Dankzij de elektrostatische afscheiders kunnen zelfs de met het blote oog onzichtbare microdeeltjes gemakkelijk worden teruggewonnen. De technologie gebruikt het verschil in geleidbaarheid tussen isolatiematerialen en de geleidende fractie om scheiding te bereiken. De isolatoren blijven vastzitten aan de rol die door een elektrostatische kracht met de grond is verbonden, terwijl de geleiders, die hun lading verliezen, door de opgewekte centrifugaalkracht van de rol worden geslingerd. De elektrostatische scheiders van E-Sorting kunnen afzonderlijk of in paren worden gebruikt, afhankelijk van de invoermaterialen en zijn gemaakt in twee standaardformaten met assen van 600 of 1200 mm. Naast de standaarduitvoeringen is Stokkermill in staat om machines van elke grootte en capaciteit te vervaardigen volgens de specifieke behoeften van de eindoperator. Koper terugwinnen uit plastic Stokkermill implementeert systemen om de terugwinning van metaaldeeltjes (koper en aluminium) in kunststof uit kabelrecyclingactiviteiten mogelijk te maken. Het voordeel is tweeledig:

  • terugwinning van aanzienlijke hoeveelheden metaal die anders verloren zouden zijn gegaan in de kunststofcomponent;
  • reiniging van de kunststofcomponent van metaal- en ijzerresten om de recycling van dezelfde isolatiematerialen te vergemakkelijken.
geraffineerd en gescheiden koper