Shredderen van elektronische kaarten en gedrukte schakelingslijst

Shredderen van elektronische kaarten, recycling van schroot van gedrukte schakelingslijst van printplaten om metalen materialen te extraheren uit met koper bekleed glasvezel

Shredderinstallatie van elektronische kaarten

Shredderen van elektronische kaarten
Shredderen van elektronische kaarten

Shredderen van elektronische kaarten en gedrukte schakelingslijst zijn activiteiten die Stokkermill altijd in overweging heeft genomen bij het ontwikkelen van innovatieve technische oplossingen om enkele van de problemen die het moeilijk maken om metalen materialen van koper te scheiden, op te lossen. Printplaten zijn gecoat glas, bestaande uit een glasvezelbasis. Het slijpende of schurende vermogen van de glasvezel maakt het shredden van printplaten problematisch. De experimenten met de normalen granulatoren geven onbetrouwbare resultaten; Na enkele minuten verliezen de messen hun scherpte onder de schurende werking van het glas (glasvezel)) en maken ze de productie moeilijk, zo niet onmogelijk. Eenvoudige granulators hebben geen toepassing voor het recyclen van printplaten. De impactmolen is de enige effectieve oplossing om granulatie van hoge kwaliteit te verkrijgen met een controleerbaar verbruik van mechanische onderdelen die aan wrijving worden blootgesteld. Zodra de juiste maat van het uitgangsmateriaal is verkregen, kunnen de Stokkermill scheidingssystemen aansluitend de verdere scheiding van materialen uitvoeren door het inerte deel uit het metaalmengsel te scheiden en de ijzercomponent te verwijderen. Het percentage koper en andere metalen is niet altijd constant, maar studies uitgevoerd door Stokkermill en haar klanten wijzen op een minimumwaarde van minimaal 25% van de metalen. Het recyclen van printplaten stelt de recycler in staat om de kwaliteit van zijn materiaal te controleren en in het bijzonder het mengsel van metalen die edelmetaalfracties bevatten.

Stokkermill heeft al meerdere lijnen gebouwd en geleverd voor het recyclen van printplaten. Stokkermill is voortdurend bezig met het ontwikkelen en verbeteren van de technologie.

  • Shredderen en recyclen van moederborden
  • Shredderen en recyclen van CPU-kaarten
  • Shredderen en recyclen van videokaarten
  • Shredderen en recyclen van geluidskaarten
  • Shredderen en recyclen van geheugenkaarten
  • Shredderen en recycling van netwerkkaarten;
  • Shredderen en recyclen van computers met één bord.