Verpletterend koperen kogel afval

Verpletterend breken Koperen kogel afval komt uit de breekstap met grote hamermolens die in staat zijn om motorstarters en alternatoren te slijpen

Verpletterend koperen kogel afval komt uit de breekstap met grote hamermolens die in staat zijn om motorstarters en alternatoren te verpletteren. Koperen ballen zijn gemaakt van ijzerhoudende materialen en koperen onderdelen. Grote hamermolens hebben de neiging elektromotoren te vervormen, waardoor het moeilijk wordt om de Ferro fractie van het kopermetaal te scheiden. De stroom van de koperkogelfractie wordt gewoonlijk gescheiden; zo kan de fractie afzonderlijk worden verwerkt om de Ferro-fractie te scheiden van het non-ferrometaal, voornamelijk koper. Gezien de prijs van koper gescheiden van het versnipperde schroot wordt het steeds waardevoller en wordt versnipperen een winstgevende onderneming. Het kogelproces is een kosteneffectieve methode waarbij koper wordt vermalen in een hamermolen en gescheiden in koper- en Ferro fracties. Een middelgrote hamermolen uit de HM-serie met 100-150 kW is de beste oplossing voor de verwerking van koperkogels. De hamermolen is uitgerust met een verwisselbaar sorteerrooster dat het mogelijk maakt om te breken voor het scheiden van de metaalfracties. De hamermolen voor metaalschroot worden gebruikt voor het terugwinnen van koperkogels voor recycling van industriële elektromotoren, dynamo's en startmotoren met een totaalgewicht van minder dan 12 kg. Dit zijn dus uiterst flexibele oplossingen die het mogelijk maken om als hulpapparatuur bij de sorteerstap te fungeren. HM-serie is ook geschikt voor het recyclen van versnipperd motorafval zoals koperen gehaktbal en het recyclen van verschillende soorten elektromotoren met een gewicht van minder dan 15 kg. De hamermolens van Stokkermill worden volledig in Italië gemaakt, hierdoor zijn de kwaliteit en betrouwbaarheid gegarandeerd. Alle machines zijn uitgerust met een hulp op afstand die rechtstreeks verbonden is met de engineeringafdeling van Stokkermill.

Een magnetische scheider is in staat de laatste scheiding te maken tussen de ferro-fractie en de non-ferrometaalfractie zoals koper. De apparatuur die over het algemeen wordt gebruikt voor de verwerking van koperkogels, is als volgt:

• Hamermolens HM80, HM100 en HM120 met een vermogen tot 315 kW

• Triltafel voor het scheiden van uitgangsmateriaal

• Magneetscheiders zoals bovenbandmagneet- of magneettrommelscheiders